Ik weet niet wat er aan de hand is maar deze week moet ik het wel ontgelden. Afgelopen dinsdag liep ik niets vermoedend het clubhuis binnen en werd ik gelijk besprongen door vijf vrouwen. In mijn onschuld dacht ik dat het iets te maken had met Valentijnsdag, maar nee hoor, de dames waren woest omdat ik een artikel op de site wat had aangepast. CENSUUR!!! Wat is het geval? Vorige week had ik op zaterdagavond een stukje geschreven over de wedstrijd van die dag en had ik daarbij een foto geplaatst van het uitslagformulier dat door Joyce in stukken was gescheurd. Op dat moment leek mij dat wel grappig en vermeldenswaardig maar na een nachtje slapen ging ik daar toch wat anders over denken. Op zondagochtend de foto maar weggehaald en het stukje een beetje herschreven (het moet toch leuk blijven). Maar ja, volgens de dames had ik dat niet mogen doen, was het juist zo’n leuk prikkelend stukje en kon Joyce dat wel hebben.
Vandaag moest ik met twee van die dames de baan in, ik vreesde het ergste maar gelukkig lieten ze mij met rust en kon ik met een mooie score de baan afstappen ( 19 stableford punten en de eerste plaats).
Eind goed al goed zou je denken, maar nu werd ik opeens in de rug aangevallen door Jan Schrekker. Jij maakt je er wel heel gemakkelijk van af, in een poep en een zucht schrijf je zo’n stukkie maar je bent te beroerd om een speech te houden. Ik zal het Jan maar niet kwalijk nemen, hij had een beetje een rothumeur door de vier strafslagen die hij op één hole kreeg toebedeeld door zijn marker. Eerst twee strafslagen voor het oppakken en schoonmaken van de bal van een ander en daarna nog twee strafslagen voor het spelen van de bal van een ander. Lekker puh, jammer dat we geen strokeplay speelden!
Verder moet ik nog even Jan Grooteman en Herman van der Wal in het zonnetje zetten. Zij werden vandaag tweede en derde en mochten dan ook twee door sponsor Koeman gesponsorde bitterballen naar binnen werken. De tweary op hole 5 was voor Frank Braas maar hoefde niet uitgereikt te worden omdat Frank al was vertrokken. Birdiesponsor Sam Sneek (van Makelaardij Sneek) had beloofd dit jaar de birdies zelf uit te delen, maar had gewoon thuis kunnen blijven (niemand slaagde er in om een birdie te slaan)