width=Even duidelijkheid over de aangepaalde boom op golfbaan Spierdijk. In het verleden is duidelijk aangegeven door mij dat de aangepaalde boom geen recht geeft op een vrije drop ( regel 24  – 2b)

Echter door cursus NGF en bestudering van de regels is duidelijk dat de situatie op de golfbaan Spierdijk iets genuanceerder ligt. Hieronder de juiste regels die van toepassing zijn. Op golfbaan Spierdijk is geen plaatselijke regel van kracht die in het regelboekje staat vermeld ( blz 144).

Dit betekent dat er geen vrije drop genomen mag worden als de boom de speler hindert in zijn  stand of voorgenomen swing. De palen waarmee de boom verbonden is, zijn wel een vast obstakel. Indien de palen de speler hindert in zijn stand of voorgenomen swing dan mag de speler wel relief nemen volgens de regel van een vast obstakel ( r 24- 2b). De speler moet het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering ( nearest point of relief) bepalen en de bal droppen zonder strafslag binnen een stoklengte van dit punt.

Je mag in deze regel dus niet kiezen voor de opties van regel 28 onspeelbare bal.

Hiermee is het duidelijk wanneer je relief krijgt in golfbaan Spierdijk. Respecteer de regels en speel eerlijk. Je kan pas eerlijk spelen als je de regels kent.

Veel succes met jullie spel en handicap.

George van der Velden