Vandaag werd de tweede wedstrijd van de team matchplay competitie gespeeld en ondanks het wat sombere weer zagen we toch vooral veel vrolijke gezichten. Op de foto zien we ter illustratie de dames Franciska Bark en Simone Visser met een big smile na hun afslag op hole 8. De dames vonden het geweldig dat ze met hun afslag de ballen vlak naast elkaar wisten te krijgen, maar stiekem denk ik dat ze vooral zo blij waren omdat hun bal verder lag dan die van hun tegenstanders Frank Braas en Nine van Kerkvoort (ik zie tenminste geen bal achter hen dichter bij de hole liggen).
Verder zien we dat de dames duidelijk van te voren afspraken hadden gemaakt over de te dragen kleding. Beide dragen een groene broek en witte schoenen waarbij je wel kan zien dat Franciska haar broek wat vaker heeft gedragen (of zal haar wasmiddel niet zo kleurecht zijn als die van Simone). Over de shirtkeuze valt weinig te zeggen omdat Simone nog een driekwart (regen)jasje draagt over haar shirt. Eerlijk gezegd denk ik dat ze hetzelfde shirt dragen omdat manlief Erik Bark in precies hetzelfde shirtje liep als zijn teamgenoot Maurice Jong. Beide heren liepen in een prachtig shirt van Duca del Cosma, een nieuwe klant van Erik. Ik dacht eerlijk gezegd dat het een Italiaans merk was, maar Erik wist mij te vertellen dat het gewoon Nederlands was maar dat de productie wel in Portugal plaatsvindt (op dit soort informatie zitten jullie natuurlijk te wachten).
Bijna waren jullie trouwens verstoken geweest van dit verslag want op hole 9 zoefde er opeens een bal wel heel dicht langs mijn hoofd (ik heb twee helmen voor de motor, een helm voor het fietsen en een helm voor het schaatsen/skeeleren en hoef toch geen vijfde helm voor het golf te kopen mag ik hopen). Ik kan mij best voorstellen dat sommigen misschien wat ongeduldig worden door een langzame flight voor hen, maar ga alsjeblieft alleen slaan als het echt, echt, echt veilig is.
Winnaars van vandaag waren de Trompjes. Ik wil natuurlijk niets afdoen aan hun overwinning maar volgens flightgenoot Sam Sneek hadden zij wel heel veel geluk met het weer. Als enige van de 24 teams hadden zij een regenloze middag! Het zal wel een beetje afgunst zijn geweest want Wim en Els hadden net één puntje meer dan Sam en ondergetekende waardoor wij tweede werden, gedeeld met nog drie andere teams waarvan ik de namen even kwijt ben.

Guus