Ik weet niet of iemand van jullie het ooit wel eens gedaan heeft, maar op het internet zijn allerlei tests beschikbaar waarmee jij je biologische leeftijd kunt bepalen. Je doet zelf een vingerprik, lekt een druppeltje bloed op een papiertje, stuurt dat op naar het bedrijf en je krijgt met een paar dagen je biologische leeftijd te horen. Ik weet zeker dat mijn flightgenoten van vandaag (Els T. en Erik B.) biologisch een stuk jonger zijn dat wat hun chronologische leeftijd aangeeft. We weten allemaal dat Erik speelt als een jonge god (37 slagen over de eerste 9 holes) maar zijn gehoor heeft in de loop der jaren ook niets aan kwaliteit ingeboet. Lopende naar de green van hole 4 stopte Erik opeens om een stukje terug te lopen om een teetje op te pakken. Ik verbaasde mij erover dat hij het teetje had zien vallen, maar volgens Erik had hij dat niet gezien maar gehoord! Ik heb het daarna zelf ook een paar keer geprobeerd, maar ik hoor een teetje echt niet op het gras vallen. Els, mijn andere flightgenote heeft nog hetzelfde mooie figuur als 50 jaar geleden en als zij het eenmaal op haar (smalle) heupen heeft dan gebeurt er ook wat. Op hole 13 sloeg ze een prachtige birdie. Ik feliciteerde haar natuurlijk maar vertelde er gelijk bij dat ze net een hole te vroeg gepiekt had, op hole 14 kon je vandaag namelijk een tweary verdienen. Nou ja, zegt Els, dan doe ik dat toch gewoon nog een keer. En jawel hoor, op hole 14 sloeg ze weer een birdie (wat een topper). Ook Erik sloeg op die hole een birdie zodat ik met mijn parretje zowaar de slechtste score op die hole had.
Jullie zullen wel begrijpen dat Els en Erik op een hoge positie terug te vinden zijn bij de dagscore. Els werd eerste bij de netto scores met 69 slagen en Erik bereikte hetzelfde bij de brutoscores (eerste met 80 slagen). Het was even de vraag wie van de winnaars een woordje ging doen, maar voordat Els in actie kon komen greep Erik zijn kans. Uitgebreid bedankte hij @Bark de sponsor van de Spierdijkcup (geheel terecht natuurlijk) en complimenteerde hij het bedrijf met de mooie prijzen die ze beschikbaar stelden. De prijs van vandaag waren flessen rode wijn van het merk Arrogant Frog (een combi van Cabernet Sauvignon en Merlot druiven) in een nieuwe wereld-stijl gemaakt door een van de beste wijnmakers van de Languedoc: Jean-Claude Mas. Erik kreeg één fles mee naar huis en Els zelfs twee (ook voor haar tweary op hole 5/14) maar eigenlijk had Erik er ook twee verdiend (hij had namelijk ook een birdie op hole 14 maar galant als hij is schreef hij de naam van Els op het bordje).
Natuurlijk waren er nog troostprijzen in de vorm van balletjes voor de nummers 2 en 3 van vandaag. Deze werden dankbaar in bezit genomen door Piet S. en Fake de J.
Naast dat Els en Erik ieder twee birdies sloegen, slaagden ook Jos van de W, Piet S, Fake de J. en Melvin van R. er in een vogeltje te verschalken.

Guus