Vandaag had ik alle tijd om na de wedstrijd even rustig na te babbelen met mijn flightgenoten Leo S. en Bob K. Leo bleek vroeger veel getennist te hebben en Bob was een begenadigd roeier en wielrenner. Leo dacht dat Bob een beetje te iel gebouwd was voor een toproeier maar dat scheen helemaal niet zo te zijn. Bob was wel de kleinste en lichtste van de acht roeiers, maar dat was juist heel belangrijk. De lichtste roeier zat altijd op boeg (helemaal vooraan) en omdat hij zo licht was kwam de boot als het ware aan de voorkant een beetje uit het water. Verder wist Bob te vertellen dat hij vooral een technische roeier was en dat hij verantwoordelijk was voor het sturen en het stabiel houden van de boot. Bob vertelde dat hij veel gesport had, maar dat hij nu met golf voor het eerst een balsport doet. Toen hij later over Kampong begon te vertellen dacht ik dat hij toch een balsport had gedaan (Kampong is een hockeyclub in Utrecht), maar het bleek dat Bob in Indonesië is geboren en getogen en dat hij tijdens de oorlogsjaren in een kampong zat (zeg maar een omheinde woonwijk). Eigenlijk ongelofelijk dat leden van de club de oorlog nog bewust hebben meegemaakt. Toen het over de oorlog ging wist Leo te vertellen dat hij in dienst kanonnier was op een houwitser (toen was het dus al boem boem Leo). Ik hoop dat de houwitsers die naar de Oekraïne zijn gestuurd niet dezelfde zijn als waar Leo toentertijd mee geschoten heeft, maar ik vrees het ergste. Ik heb niet gevraagd wat voor driver Leo gebruikt, maar het zou mooi zijn als het een Dikke Bertha is (is de cirkel rond). En zo zijn we toch nog bij golf aanbeland. Winnaar van de dag was ondergetekende met maar liefst 24 stableford punten ( de eerste vijf holes gingen allemaal in vier slagen, wat een stabiliteit). Gelukkig scoorde ik op hole 9 nog een puntje, anders had Walter S. de wedstrijd wel eens kunnen winnen. Walter werd nu met 23 punten tweede, net voor Willem J. met 21 punten.
Door mijn geklaag van vorige week over de niet te verdienen bijzondere verrichtingen, waren er vandaag zowaar drie bijzondere verrichtingen uitgezet. De tweary op hole 2 werd gewonnen door Siem L., de neary op hole 5 door Nico R. en de longest drive op hole 7 door Ton H. (217 meter, persoonlijk uitgestapt). Vreemd genoeg kregen alle winnaars een prijs welke je eerder zou verwachten op de damesochtend. Alle drie kregen ze een mini ventilator en dat lijkt mij handiger voor de dames met hun opvliegers.
Tenslotte werden er ook weer een aantal birdies geslagen (het ruimt al lekker op). De toppers die daar in slaagden waren Fons D, Bob G. en ook weer ondergetekende. De slimme lezer wist dat natuurlijk al, als ik op de eerste vijf holes overal vier slagen had, dan had ik op hole 3 natuurlijk een birdie.

Update: ik kreeg van Leo nog twee foto’s uit zijn dienstplicht (lichting 61-1). Op de foto staat Leo rechtsboven.

Guus