Vandaag moesten mijn flightgenoten en ik zo ongeveer op elke afslagplaats wachten op onze voorgangers. Op hole 2 was dat zeker geen probleem want terwijl wij stonden te wachten stak een eend met haar pulletjes net over van de sloot tussen hole 1 en hole 2 naar dat slootje tussen de afslagplaats van geel en rood op hole 2. Ik vond een aantal van zeven pullen al heel wat, maar toen iedereen overgestoken was ging moeder eend terug om er nog eentje op te halen. In mijn enthousiasme bedacht ik ter plekke dat de moeder eend haar kuikentje miste, maar later bedacht ik mij dat het overgebleven kuiken waarschijnlijk in paniek zo zat te piepen dat de moeder dat hoorde en daarom terugging om haar nakomeling op te halen.
Flightgenoot Ton B. merkte op dat we tegenwoordig veel meer krakeenden zien dat voorheen. Inderdaad neemt het aantal krakeenden de laatste jaren enorm toe, maar volgens mijn andere flightgenoot Cor V. valt dat ook zo op omdat er steeds minder wilde eenden te zien zijn. Dat zou volgens Cor best wel eens door de vogelgriep kunnen komen. Nu las ik vorige week in de krant dat vooral smienten last van de vogelgriep hebben, maar het zou natuurlijk zomaar kunnen dat ook de gewone wilde eend daar veel meer last van heeft dan de krakeend.
Vandaag wilde het trouwens niet zo lukken met de slagen van Cor. Het mooie van Cor is dat hij er betrekkelijk rustig onder blijft. Vroeger dacht ik dat Cor er zo relaxed onder bleef omdat hij altijd half stoned door de baan liep, maar ook nu hij de wietolie heeft vervangen door een homeopathisch kalktabletje blijft hij de rust zelve (blijkbaar is dat toch gewoon zijn natuur). Het opvallende van het homeopathisch middeltje is wel dat toen Cor het voor het eerst gebruikte het totaal niet werkte. Nu hij het later weer eens probeert werkt het opeens wel. Zou het kunnen dat het middeltje alleen werkt voor mensen van boven de zestig? Wel mooi voor Cor dat het nu wel werkt en hij weer lekker een potje kan golfen.
De prijsuitreiking moest vandaag door wedstrijdleider Ton H. in zijn eentje gedaan worden omdat zijn compaan Cees S. op zijn werk een examenoverleg had. Ton had het voordeel dat er vandaag geen Ursemmers aan de wedstrijd meededen en hij hoefde dan ook niet bang te zijn voor een bierdouche. De prijsuitreiking verliep lekker snel omdat er door de afwezigheid van Cees geen prijzen waren voor bijzondere verrichtingen. Omdat er ook geen birdies geslagen werden hoefde Ton alleen maar de balletjes uit te delen. Eén balletje ging er naar Jos van de W. die derde werd met 18 stableford punten. Ondergetekende ontving twee balletje voor zijn tweede plaats (19 stableford punten) en Johan V. ging door zijn eerste plaats met drie balletjes weer op huis aan. Aan de eerste plaats voor Johan kun je wel zien dat hoe grillig het golfspel kan zijn, vorige de laatste plaats en deze week de eerste!

Guus