Omdat mijn vaste partner Sam S. (die van de makelaardij) het bezoek aan het hunebedcentrum in Borger eindelijk van zijn bucketlist wilde schrappen speelde ik vandaag met supersub Jan van S. Even leek het er op dat Jan het vergeten was, maar een belletje op 10 minuten voor onze afslagtijd leerde mij dat Jan nietsvermoedend onderweg was. We moesten om kwart voor elf afslaan, maar Jan dacht dat het kwart over elf zou zijn. Precies op tijd arriveerde Jan op de afslag van hole 1, maar omdat wij de flight na ons al voor hadden laten gaan moest hij toch nog even wachten. Oh, dan kan ik nog wel even gaan putten riep Jan, maar dat ging ons toch te ver. Eigenlijk was dat ook helemaal niet nodig, Jan begon met twee parretjes aan zijn ronde en daar konden onze tegenspelers Horst L. en Manfred S. niet tegenop. Hole drie kregen wij van de heren in de schoot geworpen omdat ze allebei hun bal tweemaal te water sloegen, wat resulteerde in een tussenstand van 6-0 (wat een weelde). Ondertussen vertelde Horst dat hij een nieuwe driver gekocht had maar dat hij voor een verkeerde shaft had gekozen. Hij wilde wel eens een ultra stijve shaft proberen (voor een swingsnelheid van ongeveer 135 mijl per uur), maar volgens swingcoach Jeroen had hij dat nooit mogen doen. Gelijk een nieuwe shaft besteld natuurlijk maar gelukkig voor ons kwam die net te laat binnen. Vreemd genoeg hadden Horst en Manfred veel meer wind bij het afslaan dan Jan en ik en zo kwam onze overwinning eigenlijk geen moment in gevaar (24-12). Waarschijnlijk niet genoeg voor een prijs, maar omdat de site van Golfgenius op moment van schrijven nog niet is bijgewerkt kan ik dat niet controleren.
Het was trouwens mooi om te zien dat Horst zijn sigarettenpeuken netjes in een doosje verzamelde en niet op de baan achterliet, mijn complimenten.
Verder zag ik weer een aantal nieuwe gezichten, ik hoop dat ze net zo van de wedstrijd genoten hebben als ik.

Update: Zojuist een mailtje gekregen met de uitslag. Maar liefst vier teams wisten met 25-11 te winnen, te weten: Helma B. met Joop B, Aart K. met Cees H., Nine en Ruud B. en Brendan K. met Jim de B. Allen van harte gefeliciteerd.

Guus