Vandaag was er weer de keuze tussen de 9 holes of de 18 holes wedstrijd. Normaliter kies ik voor de 18 holes, maar omdat ik wel eens wat meer weerstand wilde hebben koos ik vandaag voor de 9 holes. Nou, dat heb ik geweten. Ik was kansloos, liefst 5 spelers haalden 19 stabledord punten, 2 spelers 20 stableford punten en de beste stapte met 22 stableford punten de baan af. Ik weet niet hoe er bij de 18 holes wedstrijd gescoord is, maar de keuze voor de volgende keer is eigenlijk al gemaakt. Maar wie waren dan die spelers die met hun 19 punten gewoon buiten de prijzen vielen? Ik moet even spieken in NexxChange want ik heb ze niet allemaal onthouden. Welnu: Peter Buis, Jos van der Werf, Siem Laan, Wim Heddes en Cock Beliën. De 20 stableford punten waren voor Bob Kiés en Bart Zagers waarbij Bart er met de tweede prijs vandoor ging en Bob met de derde. Toen ik zelf op hole 8 liep zag ik Bart flink juichen toen zijn bal in hole 6 belandde. Ik dacht even aan een birdie of eagle, maar het ging om een hele lange putt. Op hole 2 slaagde Bart er trouwens nog in om de tweary te winnen. Er was ook een tweary op hole 5 en die werd gewonnen door een 18 holes speler, niet het vermelden waard dus.
Dan heb ik de eerste prijs winnaar nog niet genoemd en dat was Jan Vallenduuk. Ik zie Jan de laatste tijd regelmatig een rondje lopen met Bob en dat werpt blijkbaar zijn vruchten af: allebei een prijs vandaag.