Op de herenmiddag speelde ik vandaag met de gedoodverfde kampioen van dit jaar: Bart van der K. Dan verwacht je natuurlijk een goede score, maar dat zit er voor Bart even niet in vanwege klachten in de rug. Desondanks liet Bart in de voorbereiding niets aan het toeval over. Ik heb het nog nooit meegemaakt, maar hij had zelfs reserve schoenen in zijn buggy meegenomen!
Mijn andere flightgenoot was Nico K. en Nico heeft zo zijn eigen problemen. Nico moest zijn rijbewijs verlengen maar kreeg dat bijna niet voor elkaar omdat zijn pasfoto te veel leek op de foto van vijf jaar geleden. Nico kon dan wel beweren dat de pasfoto pas drie maanden geleden genomen was, maar daar trapten de dames op het gemeentehuis niet in. Pas nadat Nico flink amok dreigde te maken waren ze bereid een nieuw rijbewijs te fabriceren. Misschien dat Nico de anti-aging crème van zijn lieftallige Friese echtgenote toch maar een tijdje moet laten staan.
Iemand die ook druk in de weer is met allerlei middeltjes voor het gezicht is Dirk K. Dirk is terug van een bezinningsreis door Scandinavië en is er daar achter gekomen dat hij toch graag acteur wil zijn. Vandaag had hij zich dan ook getransformeerd naar ons aller jeugdheld Swiebertje en voor volgende week heeft hij in samenspraak met flightgenoot Jan de V. gekozen voor een imitatie van Richard Gere (we zijn benieuwd). Met Dirk en Jan heb ik gelijk twee hoofdrolspelers van vandaag genoemd. Jan werd eerste met 21 stableford punten; Dirk werd derde met 19 punten. Daartussen wurmde zich nog Kees D. met ook een prachtige score van 21 punten.
Het was mij niet verteld maar blijkbaar mochten er weer birdies geslagen worden. Bart Z. had het blijkbaar wel gehoord en hij verdiende op hole 2 dan ook zo’n mooi vogeltje.
Tenslotte waren er nog biertjes te verdienen met een tweary op hole 4 of het dichtst bij het touwtje op hole 9. De tweary (en twee flesjes Hertog Jan Grand Prestige) was voor Siem L. , de andere biertjes (Karakter) gingen naar Peter B.
Rest mij niet meer dan van deze plaats het oudste clublid te feliciteren met zijn verjaardag. Leo, van harte proficiat en bedankt voor die lekkere balletjes.

Guus