De meeste golfers hechten meer belang aan de sociale aspecten van golf dan aan het competitieve element. De meesten zijn gaan golfen om samen met familie, collega’s of vrienden wat tijd door te brengen. Dat geldt ook voor mij, maar ik moet wel zeggen dat de contacten met mijn medespelers tegenwoordig wat moeizaam verlopen. Het lijkt er op dat de meeste spelers tegen mij hun mond houden, bang dat ze zijn dat alles even later op de site is terug te vinden. Zo was flightgenoot Hein D. vandaag de rust zelve en wist ik pas bij het afscheid wat schrijfmateriaal te ontfutselen. Na 2 biertjes kondigde Hein al aan dat hij er weer vandoor ging. Ik moest even doorvragen maar uiteindelijk bekende Hein dat hij thuis aan het behangen moest. Eerlijk gezegd had het van Hein niet gehoeven (zijn huis staat pas zes jaar) maar vrouwlief was onverbiddelijk. “Hein, het is echt tijd voor wat nieuws“. Voor wat hoort wat natuurlijk en Hein kreeg het zo waar voor elkaar dat hij dan een nieuw golfsetje kon uitzoeken. Hein met grootse plannen naar Custom golf bij het station in Heerhugowaard. Hij zag er de mooiste clubs maar toen hij vertelde dat hij linkshandig was werd de keuze al allengs minder. Toen hij daarna vertelde dat hij dan wel linkshandig sloeg maar dat hij wel de rechtshandige grip gebruikte, kon hij gelijk vertrekken. “Dan kun je geen release doen en kunnen we dus niets voor je betekenen“.
Hein natuurlijk uitermate teleurgesteld maar eigenlijk heeft hij helemaal geen nieuwe clubs nodig. Ondanks een flinke wind slaagde Hein er vandaag in om met maar liefst 40 stableford punten de baan af te stappen (en dat hadden er nog wel meer kunnen zijn als we op hole 12 zijn bal terug gevonden hadden). Tegen zoveel kruit is niemand opgewassen en zelfs ik moest mijn meerdere in Hein erkennen. Met mijn score van 36 punten pakte ik nog wel de tweede plaats, net voor Fons D. met 35 punten.
Birdies werden vandaag geslagen door Piet den D. (hole 6) en Ton S. (hole 18).
De gelukkigste man heb ik nog niet genoemd. Als enige van de deelnemers aan de 9 holes competitie was Jos van de W. nog aanwezig bij de prijsuitreiking. Als winnaar van de derde, tweede en eerste prijs kreeg hij een hele doos ballen van wedstrijdleider Ton H. in de schoot geworpen.

Guus