Bij de derde wedstrijd van de door Blub gesponsorde Matchplaykoppel competitie zagen we dat diverse teams de moeite hadden genomen om tot een gemeenschappelijke outfit te komen. Melvin van R. en Marco R. hadden ook hun best gedaan maar liepen in hetzelfde shirt als waarin we Jan van S. en Jeroen B. meestal door de baan zien lopen. Ik heb even op internet gekeken en bij Ali Express hebben ze leuke M&M’s hoodies te koop, echt iets voor de heren. Misschien dat geel de heren niet zo staat, maar ze zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar. Ik heb in dit geval speciaal voor geel gekozen omdat vandaag de Tour de France begonnen is en daar de leider altijd in het geel rijdt. Melvin en Marco hebben dat geel meer dan verdiend want met een daverende 30-6 werd er gewonnen van de heren Nico R. en Piet S. Na zo’n afstraffing zou je denken dat Nico en Piet nogal teleurgesteld zouden zijn, maar dat waren ze helemaal niet. Integendeel, Piet vertelde mij dat ze eigenlijk best wel goed gespeeld hadden, maar dat M&M’s gewoon veel te goed waren (“Als wij bijvoorbeeld alle twee een parr sloegen, dan sloegen zij een parr en een birdie“).
Ik weet niet welke team vandaag de tweede plaats kreeg, want zowel George V. met teamgenoot Ria B. als Piet den D. met teamgenoot Gilian B. wonnen met 24-12. Vooral de prestatie van George is zeer knap te noemen. Net als vrouwlief Marion heeft hij een nieuw setje clubs, maar hij heeft ze duidelijk beter onder controle dan zijn lieftallige echtgenote.
Tenslotte nog even over mijn eigen wedstrijd. Na zes gespeelde holes stonden Sam en ik met 10-2 voor tegen Hein D. en Jan G. Jan was duidelijk onder de indruk van ons spel en je hoorde hem helemaal niet. Toen zij de volgende holes begonnen te winnen begon Jan ook weer praatjes te krijgen. Op een gegeven moment begon hij zelfs op te scheppen over zijn viriliteit. Jan schijnt inmiddels zoveel nakomelingen op de wereld gezet te hebben dat hij elke zaterdag wat eerder naar huis moet omdat er weer een kleinkind jarig is.

Guus