Vandaag aan de herenwedstrijd meegedaan en alles bij elkaar ben ik daar 6,5 uur mee bezig geweest. Jullie denken nu vast dat het om een 18 hole wedstrijd ging, maar nee hoor, slechts 9 holes. Vanwege het flinke aantal deelnemers werd er vandaag gestart in flights van vier met steeds een pauze van 10 minuten tussen de afslagtijden. Gelukkig werd er vandaag wel door alle flights op tijd gestart (vorige week zat ik in de laatste flight en konden we pas een kwartier later starten dan gepland) maar toch duurde een rondje vandaag bijna 2 uur en drie kwartier (we worden natuurlijk allemaal een jaartje ouder, maar een beetje meer tempo zou toch wel prettig zijn). Als gevolg hiervan was de prijsuitreiking pas rond 17.30 uur, voor velen duidelijk te laat. Jammer dat de helft al weg was en we moeten toch maar eens kijken hoe we dit beter kunnen aanpakken. Een paar deelnemers hebben trouwens al een mooie oplossing gevonden voor de kouwe piepers. Zo is Kees D. weer onder de middag gaan warm eten en besloot ondergetekende om samen met Nico R. maar een hapje op de club te eten (zeer aanbevelingswaardig). Omdat Kees D. ’s middags al warm had gegeten kon hij mooi nog een tijdje langer in zijn praatstoel blijven zitten Zo vertelde Kees mij dat hij een beetje moedeloos wordt van de vele dames die met hem willen tokken. “In het begin waren het er drie, maar al snel kwam er eentje bij en nu zijn ze al met z’n vijven“. Ja, Kees is blijkbaar een populaire man en misschien moet ik mij ook maar eens in de wereld van het tokken verdiepen.
Het is trouwens ook wel grappig dat op zo’n dag verhalen verteld worden die ik niet mag opschrijven. Blijkbaar gebeurt er toch het een en ander op de golfbaan dat het thuisfront beter niet kan weten.
Wat Elise zeker wel mag weten is dat Piet K. vandaag de eerste prijs pakte met een score van 23 stableford punten. Door de baan speelde Piet al goed, maar op de green ging het nog een stuk beter. Hij was vandaag dan ook de speler die de minste putts nodig had (11 of 14). Ik lette eerlijk gezegd niet zo goed op omdat ik de QR-code op de tafeltjes aan het uitproberen was. Dat werkte trouwens prima, supersnel stonden het bestelde biertje, de cola en de Level dubbel bij ons op tafeltje nummer 5. Zo’n mobiel bestelling heeft nog wel het nadeel dat de bar niet weet wie de bestelling geplaatst heeft, maar het is natuurlijk geen probleem om dat even te vragen bij het uitdelen van de versnaperingen.
De tweede prijs ging vandaag naar Cees H. met 21 punten en ook Jan de V. kon nog een balletje mee naar huis nemen (18 punten).
Birdies werden er vandaag in iedere geval geslagen door Piet K. en Siem L. Omdat niet iedereen meer tijdens de prijsuitreiking aanwezig was kan ik er een paar gemist hebben.

Guus