Na het pak slaag van de vorige keer stonden wij weer met beide benen op de grond. Na een grondige evaluatie stonden de neuzen weer dezelfde, en hopelijk, de goede kant op.

Vandaag speelden wij op De Haarlemmeersche tegen De Amsterdamse. Geen makkelijke opgave vooraf want de Amsterdamse had beide wedstrijden gewonnen. Het zou dus een zware opgave worden om vandaag de volle buit te pakken.

George V. was al weer vroeg op pad om met het busje iedereen op te halen om gezamenlijk richting De Haarlemmermeersche te gaan. In de bus nog even de tactiek doorgesproken met de reserve captain van vandaag, George v.d. V., en nog even de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. Daar onze captain Loek B. op het mooie maar koude Terschelling vakantie vierde met Ellen, dochter, schoonzoon en kids, hadden wij ons zeer gewaardeerd teamlid van voorheen, de heer Piet S. opgetrommeld als invaller voor deze loodzware wedstrijd. Zoals altijd had hij er weer bar veel zijn in.

Bij de golfbaan aangekomen volgde een hartelijke ontvangst met koffie/thee en een koek.
Na een snelle kop koffie/thee nog even naar de driving range en putting green om goed voorbereid van start te gaan. Om 10:20 stonden wij op de afslag, allemaal scherp als een mes en met de intentie om de smadelijke nederlaag van vorige week van ons af te spelen.
Helaas bleek bij de lunch dat dit toch niet helemaal gelukt was. Na de ochtendsessie stond De Amsterdamse met 4-2 voor. Maar goed in de middag natuurlijk nog 12 punten te verdelen dus nog helemaal niets verloren.

Na een voor sommige van ons hele snelle lunch, bijna rennend weer naar de tee voor de singles, gingen wij om 13:30 weer van start met de singles.
Om 13:30 scherp ging de 1e flight weer de wei in met als doel de achterstand om te buigen naar een mooie overwinning. Opvallend vandaag, zonder de uitslag al prijs te geven, is dat niemand tot en met hole 18 heeft moeten strijden. Alle partijen waren op hole 16 of eerder al beslist, heel anders dan de vorige 2 wedstrijden. Onze 1e speler de heer Dirk L. presteerde het zelfs om na 11 holes met de punten in de tas, richting het clubhuis te mogen.
Het was ontzettend spannende wedstrijd. Nadat wij de stand op 8-8 hadden gebracht, was alleen onze supersub Piet S. nog in de baan. Het duurde even maar uiteindelijk kwam ook Piet S. het clubhuis in. Wij allemaal verschrikkelijk nieuwsgierig natuurlijk, maar Piet stond daar met een pokerface alsof hij dacht dat hij Holland Casino stond.
Uiteindelijk gaf hij ons het verlossende woord. Gewonnen! Uitslag 10-8 voor GC De Koggen.

Met de overwinning op zak en een heerlijk gevoel genoten wij extra van een welverdiende borrel, gevolgd door een prima diner met heerlijk bijpassende wijnen.
Tijdens het diner was het duidelijk dat wij, en kwam niet alleen door de wijn, weer kleur op onze smoelen hadden en dat de bravoure weer terugkwam.
Tijdens de terugreis, met lief van George V. aan het stuur, werd er al vooruitgeblikt naar volgende week. Want er zijn nu 4 ploegen met 4 punten, waarbij wij samen met De Haarlemmermeersche het beste doelsaldo hebben.
Maar laten wij ons niet rijk rekenen en niet alvast stropdassen kopen met een 1 erop. Zoals het spreekwoord zegt; niet de huid verkopen voordat de beer geschoten is.
Het zal komende vrijdag in Westwoud heel spannend worden. Alle ploegen met 4 punten komen in actie, dus het kan alle kanten op. Wij spelen a.s. vrijdag onze laatste wedstrijd tegen Zeegersloot. Westwoud is voor een aantal van ons een bekende baan, dus hopelijk hebben wij hier een soort van thuisvoordeel. Wij gaan in ieder geval onze stinkende best doen om het maximale eruit te halen.

Johan K.