Onze club, hoewel nog jong, kent een aantal tradities. Zo spelen we jaarlijks de dauwtrapwedstrijd op Hemelvaartsdag.
Wat houdt deze wedstrijd in?
We beginnen de ochtend om 6.15 uur met een strakke bak koffie. Vervolgens wandelen we naar de starthole (het is een shotgunwedstrijd). Om 7.00 uur precies starten we de 18 holes wedstrijd. Het is een individuele wedstijd en we tellen de stablefordpunten. Er zijn specials op meerdere holes (longest, neary, tweary, rope). Na afloop is er een heerlijke brunch en volgt de prijsuitreiking. Mede doordat de funwedstrijd gesponsord wordt door Faber Betonpompen kunnen we het gehele programma aanbieden voor E 17,50.
In de vroegte ligt de baan er heerlijk rustig bij. Er is op deze vrije dag weinig verkeer op De Braken. Eenden en koeten zwemmen met hun pullen door de sloten. De hazen lopen over de baan. Wie weet zien we een lepelaar of een goudfazant? Dat wil je toch niet missen.
Er is natuurlijk één hele grote MAAR. Je zult de wekker moeten zetten op een onmogelijk tijdstip aan het begin van dit lange vrije weekend. Of, misschien een tip voor de spelers van de woensdagavond, je zet je camper woensdagavond alvast op de parkeerplaats zodat je op tijd de scorekaarten op kunt halen.
Inschrijven kan via het welbekende golfgenius. Laat dan ook even weten als je niet meebruncht. Let wel; een shotgunwedstrijd kent een maximum qua aantal deelnemers. Dus schrijf je zo spoedig mogelijk in.
Wetende dat het altijd mooi weer is op donderdag zeggen wij: “Wij hebben er zin in”.

Ton en Cees