width=Ter informatie:

De 14-jarige amateur-golfer Zach Nash heeft zichzelf gediskwalificeerd toen hij ontdekte dat hij 1 club teveel in zijn tas had. Hij had het Junior Wisconsin PGA tournament gewonnen en een paar uur later ontdekte hij dat hij al die tijd niet 14 maar 15 clubs bij zich had gedragen.

In een telefoontje naar de organisatie legde hij de situatie uit en deze besloot dan ook om zijn advies over te nemen en de nummer twee, Dane Reinhardt, de prijs toe te kennen.

Nash eindigde met een ronde van 77 slagen om het toernooi voor 13- en 14-jarigen te winnen. Na zijn overwinning reed hij terug naar zijn club, de Rivermoor Golf Club, om iedereen zijn medaille te laten zien. Toen hij samen met Chris Wood, de club head professional, iets te drinken nam vroeg Wood van wie die extra club was en toen ontdekte hij dat hij er niet 14 maar 15 in zijn tas had.

Als Nash dit tijdens zijn ronde had ontdekt dan had hij zichzelf strafslagen kunnen opleggen en wel twee voor iedere hole dat hij met de extra club speelde waarbij regel 4-4 geldt. Omdat hij dit niet gedaan had en hij zijn kaart had getekend betekende dat hij zijn kaart incorrect had ingevuld wat automatisch diskwalificatie tot het gevolg heeft.

De head professional Wood was blij met de actie van zijn pupil: “Ik ben erg blij dat hij dit heeft gedaan, menig volwassene had niets laten horen en de medaille gehouden, ik vind dat hij trots mag zijn op zichzelf”.

Bron:  GolfNet.nl