Om uiteenlopenende redenen hebben we het de afgelopen tijd zonder een paar gerenommeerde golfers moeten stellen. Het was mooi om te zien dat vandaag na maanden afwezigheid Nico Reus, Jos Leijen en John Heemskerk weer aan de wedstrijd deelnamen.
De prijsuitreiking moet voor deze heren een hele verandering zijn geweest, er was een andere wedstrijdleider, bijna iedereen bleef na de prijsuitreiking lekker plakken en als klap op de vuurpijl kreeg de winnaar van de neary op hole 5 een flesje Rivella. Alhoewel, helemaal verrast zullen ze ook wel weer niet zijn, ze lezen natuurlijk wekelijks mijn wedstrijdverslagen en zullen wel weten dat vooral Bob Gerritsen er al weken voor pleit om ook eens alcoholvrije dranken (lees Rivella) als prijs uit te delen. Het eerste flesje Rivella in de historie van de club werd uitgereikt aan Hein Dekker en dat moment moest natuurlijk worden vastgelegd. Vreemd genoeg nam Hein voor aanvang van de prijsuitreiking net als flightgenoot Bob Gerritsen een flesje Rivella (nog net links op de foto te zien) terwijl hij na de prijsuitreiking weer aan het bier ging. Misschien dat een biertje toch wat gemakkelijker wegdrinkt dan een Rivella. Opmerkelijk genoeg wist Hein meer over Rivella te vertellen dan Bob. Zo wist hij mij te vertellen dat Rivella eigenlijk uit Zwitserland komt maar dat het in Nederland gefabriceerd wordt door Vrumona (een paar dagen geleden overgenomen door het Deense Royal Unibrew). De echte kenners gaan volgens Hein voor de Zwitserse variant, maar dat vind hij zelf maar onzin. Je moet wel een heel verfijnde smaak hebben om het verschil te proeven volgens Hein. Ook Peter Buis wist wel het een en ander te vertellen over Rivella, onder andere dat het gemaakt wordt van melkwei, een afvalproduct bij de produktie van kaas. Peter wist niet waar de naam Rivella vandaan kwam, maar dat wist Bob dan weer te vertellen. Rivella schijnt van het Italiaanse woord “rivela” te komen, wat “onthult” betekent. De oprichter van Rivella, Dr. Robert Barth (een Zwitserse voedingswetenschapper) koos voor die naam omdat het de essentie van zijn product zou weerspiegelen: het onthullen van de verborgen waarde van melkwei. Nu Hein ook overgestapt is op de Rivellla is het aantaal Rivella-drinkers in één klap verdubbeld. Ik hoop dat de golfbaan zich hiervan bewust is en dat bij een dergelijke groei de voorrraad Rivella flink opgehoogd moet worden (als het elke week verdubbeld drinkt aan het eind van de maand iedereen Rivella). En wie weet is het wel een optie om meerdere smaken aan het assortiment toe te voegen, dat hebben ze bij thee ook.
Terug naar de prijsuitreiking, en wees gerust, ik zal niet over elke prijs zo’n lang verhaal houden. Het was wel opvallend dat vandaag de mannen van de lange adem toesloegen (zij die vorige week aan de 18 holes wedstrijd meededen). Het is dat Piet den Dulk een paar weken uit de running is, anders zouden de prijzen van vandaag zeker alleen naar de 18 holers gaan. Door afwezigheid van Piet kon Kees van Kampen er vandaag nog net met de derde prijs vandoor gaan. Kees scoorde bij afwezigheid van Siem Laan (dan speelt hij altijd iets beter) een mooie 20 stableford punten en won ook nog twee biertjes voor de tweary op hole 2. De tweede prijs was voor een andere Kees (Kees met een C). Cees Hoek scoorde ook 20 punten maar had een iets beter tweede deel van de ronde en werd zodoende tweede. De eerste prijs was voor iemand die er in mijn optiek helemaal niet bij zou zijn. Vorige week berichtte ik dat Jan Kaandorp deze week in Maastricht zou zitten om een concert van André Rieu bij te wonen. Ik weet dat Marion Vlaar en Ans Groot vanavond het concert bijwonen, maar Jan koost wijzelijk voor de vrijdag. Zo kon hij vandaag nog mooi een prijsje meepakken, de eerste nog wel (drie ballen voor de overwinning en nog een extra bal voor een birdie op hole 4). Overigens staan de concerten van André Rieu er om bekend dat het publiek flink meezingt en meedanst. Dat meezingen lijkt mij meer iets voor Marian en Ans, Jan zie ik daarentegen wel een dansje wagen met zijn “meissie” (door al dat golfen is hij natuurlijk lekker losjes in de heupen).

Guus