Ik weet niet of jullie regelmatig gebruik maken van het schoonmaakhok en of het jullie is opgevallen, maar de borstel voor het schoonmaken van je clubs is zowaar met een touwtje aan de kraan vastgemaakt. Ik weet niet of dat gedaan is om diefstal te voorkomen, maar het lijkt mij vreemd dat er iemand met zo’n borstel vandoor zou gaan terwijl er veel duurdere spullen voor het grijpen liggen. De meeste spelers doen na afloop nog even een bakkie in het clubhuis en laten hun goedgevulde kar dan netjes voor de deur staan. De inhoud van de meeste karretjes (die van Herman van der Wal uitgezonderd) is heel wat meer waard dan zo’n borstel bij de afwasbak en bovendien zijn die spullen al netjes voor een grijpgrage dief ingepakt, je rijdt er zo mee weg! Eigenlijk is het opmerkelijk dat er op de golfbaan (naar ik weet) nog nooit iets gestolen is en nu ik dit schrijf vraag ik mij af of dat op andere golfbanen ook zo is (of zijn wij alleen zo eerlijk?). We kunnen denk ik wel stellen dat het touwtje aan de borstel wel weg kan en ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe lang het dan duurt voordat de borstel een keer wordt meegenomen.
Voordat ik de prijswinnaars van vandaag bekend maak wil ik op deze plaats Cor Vreeker nog van harte feliciteren met zijn 67e verjaardag (de bitterballen smaakten prima). Op zo’n dag hoop je natuurlijk dat Cor er met de eerste prijs vandoor gaat, maar dat zat er vandaag niet in. 20 punten was net genoeg om een balletje te verdienen, maar dat kwam dan alleen nog maar omdat Peter Buis (die eigenlijk tweede geworden was) om 17 uur een ladderwedstrijd tegen Kyan Goossens moest spelen. Peter had ruim anderhalf uur op zijn prijs zitten wachten en zag met lede ogen aan dat de prijsuitreiking nogal lang op zich liet wachten. Eigenlijk is het een beetje krom dat de deelnemers van de laatste flights er baat bij kunnen hebben om zo laat mogelijk binnen te komen. De deelnemers van de eerste flights zijn het lange wachten dan wel beu en zijn afgetaaid wat hun kans op een prijs vergroot. Maar ja, “dat is het spel…. zo zijn de regels en zo moet het gespeeld worden” (Neerlands Hoop, kennen jullie dat nog?). Door absentie van Peter ging de derde prijs nu naar Johan Venekamp en was de tweede prijs voor Luis da Silva Castanhiera. De eerste prijs was vandaag voor Wim Maas en eigenlijk had Wim wat meer aandacht verdiend dan dat hij vandaag kreeg. Wim kreeg niet eens de tijd om zijn speech te houden, de meeste spelers waren al opgestaan en vertrokken.
De neary op hole 2 werd vandaag niet geslagen, maar Piet den Dulk (een echte broodspeler) mocht twee flesjes Skuumkoppe in ontvangst nemen voor zijn tweary op hole 8. Tenslotte sloeg Frank Braas vandaag een birdie en daar kreeg hij gelijk twee prijzen voor. Hij ontving een houten vogeltje gesponsord door Bob Gerritsen of Kees Duijn omdat hij gelijk met de wedstrijd van de herenmiddag ook een wedstrijd voor de “Old Gran Dad” speelde en een balletje van de Club van 100 voor diezelfde birdie op de herenmiddag (wel efficiënt).

Guus

p.s. Dit is voorlopig mijn laatste wedstrijdverslag over de herenmiddag. Ik heb weer een baantje gevonden en ga op dinsdag, donderdag en vrijdag weer aan de arbeid.