Voor de meeste deelnemers aan de herenmiddag is een wekker denk ik iets uit vervlogen tijden. Voor mij is het in ieder geval meer dan een jaar geleden dat ik de wekker heb moeten zetten. Nou ja wekker, tegenwoordig laten we ons denk ik bijna allemaal digitaal wekken. Voor het wekken maak ik gebruik van mijn google nest mini. Het mooie daarvan is dat het reageert op je stem en dat het mij na het wekken gelijk mijn agenda voor de dag vertelt en daarna ook nog het nieuws (landelijk en lokaal). Vanmorgen mij dus om 7.45 uur laten wekken omdat de dames zo nodig op donderdag hun NGF competitiewedstrijden spelen. De dames hadden trouwens meer geluk dan wij heren. De wedstrijd voor hen is nog niet afgelopen, maar zijn lijken het droog te houden terwijl wij nog een pittig winters buitje moesten verdragen. Maar ja, dat was vandaag waarschijnlijk voor het laatst, de lente schijnt er nu toch echt aan te komen.
De meesten onder ons zullen daar erg blij mee zijn, maar ik denk zomaar dat Jan Kaandorp daar anders in staat. Vorige week scoorde Jan op een verregende donderdag liefst 22 punten en vandaag deed hij dat nog eens dunnetjes over met 20 punten. Weer een eerste plaats en als het zo doorgaat wordt het dit jaar geen spannende competitie. Alhoewel, Cees Siekerman gaf met 19 stableford punten nog pittig tegengas en lijkt bevrijd van het wedstrijdleiderschap in de vorm van zijn leven. Als derde eindigde vandaag Piet Konijn die 18 stableford punten bij elkaar sloeg.
De tweary op hole 5 was vandaag voor Cees Siekerman, maar erg blij met zijn prijs (twee flesjes Hertog Jan) scheen hij niet te zijn. Cees gaf aan dat hij eigenlijk thuis nooit bier drinkt, maar hij mag de flesjes natuurlijk ook uitschenken aan een van zijn gasten. Of wie weet houden zijn hondjes er wel van. Ik heb ooit in een strandpaviljoen bij Bloemendaal aan Zee gezeten en daar hadden ze speciaal hondenbier (zonder alcohol geloof ik).
De flesjes voor het dichtst bij het touwtje op hole 9 werden broederlijk verdeeld tussen Gerard Meijer en Bart Zagers. Gerard wist geloof ik niet dat het balletje ook buiten de twee palen mocht liggen en zette daarom zijn naam niet op het bordje. De prijs ging nu naar Bart, maar die was zo sportief om de biertjes te delen.
Volgende week de eerste 18 holes wedstrijd van het jaar. Omdat zich nog niet veel deelnemers voor deze wedstrijd heeft ingeschreven kan het voorkomen dat de 9 holes wedstrijd wat eerder begint dan de tijd die nu staat aangegeven (13.00 uur)

Guus