Toen ik vandaag mijn scorekaart oppakte leek het er even op dat de zaterdagcompetitie precies dezelfde bijzondere verrichtingen had als de wedstrijd van afgelopen donderdag. Ik dacht dat het was omdat wedstrijdleider Ans nogal gecharmeerd was van de “tweary to the rope”, maar bij navraag bleek dat ons computersysteem nogal weerbarstig is en dat het niet lukte om de bijzondere verrichtingen aan te passen. Flightgenoot Frank Braas vond het prachtig. Afgelopen donderdag pakte hij op de herenmiddag zowel de neary op hole 2 als de tweary op hole 5 en met de keuze voor dezelfde holes moest hij vandaag ook weer een goede kans maken. Op hole 2 sloeg Frank de bal een paar meter van de vlag en op hole 5 slaagde Frank er in om zijn bal met zijn tweede slag in het putje te laten rollen. Op beide holes schreef hij zijn naam niet op het bordje omdat hij vandaag in zijn eentje het hele koor moest vervangen bij de woord- en communieviering in de Rozenstaete in De Goorn. Frank baalde zichtbaar dat hij door zijn gezang nu heel wat balletjes misliep. Ik heb het even nagerekend en dat zouden er zomaar 7 geweest kunnen zijn: eentje voor de neary op hole 2, eentje voor de tweary op hole 5, eentje voor een birdie op hole 5, eentje voor een birdie op hole 8 en drie voor de eindoverwinning. Nu ging de neary op hole 2 naar Jos van der Werf en de tweary op hole 5 naar Loes van der Wal, die er zichtbaar genoegen in schepte dat zij die prijs mij hoogst persoonlijk afhandig maakte (vorige week snoepte ze ook al de longest drive van mij af). De winnaar van de dag was eigenlijk ook Frank (24 stableford punten), maar door zijn afwezigheid werd die doorgeschoven naar nummer twee Sam Sneek (ook een geweldige 23 punten met een birdie op hole 9 en dat terwijl hij volgens mij met zijn eerste slag in de bunker lag). De tweede prijs ging vandaag naar ondergetekende met 19 stableford punten. Dat hadden er eigenlijk 21 moeten zijn maar Frank had na een paar holes wel door dat ik vandaag een geduchte tegenstander voor hem was en was zo slim mij op hole 4 een verkeerde bal te laten spelen (“hé Guus, hier ligt je bal“) 😜. De derde prijs ging vandaag naar mijn andere flightgenoot Els Tromp (18 stableford punten).
Als laatste moet ik natuurlijk ook nog even vermelden dat Jos van der Werf en Aart Koning ook nog een birdie wisten te slaan (beide heren lukte dat op hole 4).

p.s. Als voorzitter van de club heeft Frank natuurlijk een voorbeeldfunctie en die vervult hij met verve. Zo zag ik hem op hole 4 even tussen de bosjes verdwijnen voor een sanitaire stop waarbij hij na afloop netjes zijn handen waste met wat water uit zijn drinkfles. En op de green van hole zes kwam opeens een balletje vanaf hole acht onze richting opgevlogen. Toen bleek dat het om een driving range bal ging pakte Frank deze resoluut op en liep vervolgens naar de schutter toe om hem te vertellen dat hij toch echt met echte golfballen moest spelen (zijn driving range bal kreeg hij niet meer terug)

Guus