Vandaag hadden we ondanks de beloofde regenbuien een record aantal deelnemers en waarschijnlijk worden er dat de komende tijd nog wel meer. Nu de energieprijzen tot grote hoogte stijgen is het natuurlijk veel economischer om zo weinig mogelijk thuis te zijn (met de kachel uit natuurlijk). De keuze voor de golfbaan is dan snel gemaakt, ook omdat je daar na afloop lekker warm kunt douchen, iets wat je thuis natuurlijk al niet meer doet. Sommige leden gaan hierbij nog een stapje verder en vertrekken voor langere tijd naar het buitenland. Dan moet je natuurlijk niet zoals George en Marion de buurmeisjes in je huis laten wonen, dan moet er toch nog gestookt worden (overdag 21 graden en ’s nachts terug naar 17 volgens George). Nadeel van zo’n rondje golf is natuurlijk wel de gezelligheid na afloop, een uurtje nazitten maakt al je besparingen weer te niet.
Vanwege het slechte weer is het wel verdomde knap van Marcel Kamps dat hij met maar liefst 22 stableford punten terugkeerde in het clubhuis. Eerlijk gezegd kreeg Marcel niet de aandacht die hij verdiende omdat Piet Schilder vandaag een zeer bijzondere prestatie neerzette. Op hole zes had Piet een prima afslag, gevolgd door een prachtige slag met zijn houten vijf. Piet kwam zo op een mooie afstand van de hole te liggen en ging er voor. Jammer genoeg had Piet iets te weinig rekening met de (matige) meewind gehouden en dus vloog de bal voor zover hij het kon bekijken over de hole. Piet hoopte dat zijn bal misschien nog door de bunker vlak voor de sloot was tegengehouden, maar daar kon hij ‘m niet vinden. Flightgenoot Jos van der Werf vond echter iets verderop, op 10 cm voor de sloot een bal en Piet slaagde er in om deze met een keurige boog op de green te laten landen (Piet natuurlijk uitermate tevreden, toch nog met vier slagen op de green). Ondertussen was Jos naar zijn eigen bal gelopen en onderweg zag hij opeens een bal met het opschrift “PS” in de hole liggen. , zegt Jos, Peter Seinen heeft zijn bal vergeten mee te nemen. Hoezo vraagt Piet? Wel er ligt een balletje met de letters P en S in de hole. Wat, dat is mijn bal!!!! Blijkt dat Piet, die kanjer uit Hensbroek, een eagle heeft geslagen. Er was nog even discussie over de verkeerde bal die Piet dan zou hebben geslagen, maar dat gebeurde allemaal nadat hij al was uitgeholed en die telde dus niet mee. Het was na afloop even zoeken voor Marion, maar uiteindelijk wist Jos een prachtige birdie prijs voor Piet in de kast te vinden. Hierbij moet natuurlijk nog wel verteld worden dat de eagles gesponsord worden door Electrotechnisch reparatie bedrijf Ariën Ruiter.
Terug naar de daguitslag. De tweede prijs was vandaag voor Els Tromp en de derde prijs ging naar Jan de Vries (beiden 20 stableford punten, maar dames gaan natuurlijk voor).
Birdies werden er vandaag allen op hole 5 geslagen, eentje door Piet den Dulk en eentje door Jos van der Werf. Tenslotte waren er ook nog balletjes te verdienen met een bijzondere verrichting. Eerlijk gezegd waren die verrichtingen in vergelijking met de eagle van Piet natuurlijk niet zo bijzonder maar ere wie ere toekomt. De neary op hole 2 werd niet geslagen, maar lange klappen waren er natuurlijk wel. Bij de heren sloeg Thiery Dol (net terug van zijn bowlingavontuur in Amerika) de longest drive op hole 4, bij de dames was dat Loes van der Wal op hole 7.

Guus