Rustmomentje op hole 4, overstekend wild

Afgelopen woensdag was het onze beurt om de Noord Hollandse golfclub – sluispolder te ontvangen. Rond half 10 kwamen de spelers binnen druppelen, die onder genot van een bakje koffie met suikerbrood of een stukje westfries krentenmik, kennismaakten met hun flight genoten, zoals gebruikelijk was deze indeling nagenoeg gelijk aan die van afgelopen week. Ziekte of ándere reden van de afwezigheid gooit soms roet in het eten. De organisatie was in ieder geval blij met de 2 spelers van De Koggen die voor een invalbeurt konden zorgen.
Jan heette iedereen hartelijk welkom en vanaf 10.30 uur gingen we met 8 koppels van 4 spelers voor 18 holes de baan in. Ook vandaag waren de weersomstandigheden voortreffelijk voor een dagje golf.
Tijdens deze 18 holes waren er voldoende uitdagingen, De neary op hole 2 was een pittige opdracht, maar de tweary op hole 4 was toch nog iets lastiger. De longest op hole 8 was verdeeld voor heren en dames van geel en rood. Iedereen kreeg hiervoor 2 kansen.
Na afloop van de ronde werd onder het genot van een borrel en een bitterhapje gezellig nagepraat.
Rond half 6 konden we aan tafel. Er stond een heerlijk buffet voor ons klaar met Nasi, patat, kippenpootjes, saté stukjes, varkenshaaspuntjes in champignonsaus en een heerlijke salade. Kort na aanvang van het buffet waren de kaarten ingevoerd door Marion en was er een uitslag.

De bijzonder verrichtingen;
De neary op hole 2 voor Piet Schilder (De Koggen)
De tweary op hole 4 voor Frank Braas (De Koggen)
De longest op hole 8 voor Theo Kuiper (DNHGC)
En de longest op hole 8 voor Tineke Hiemstra (DNHGC)
Deze prijswinnaars kregen hiervoor een golfhanddoekje en een balletje.

Dan de totaal uitslagen van deze uitwisseling.

De Noord Hollandse golfclubGC De Koggen
1e Nico van Wonderen 39 punten1e Fred de Graan 40 punten
2e Tineke Hiemstra 39 punten2e Piet den Dulk 39 punten
3e Rudy Bakker 37 punten3e John Heemskerk 38 punten

De 1e prijs een fles wijn/balletje.
De 2e prijs een golfhanddoekje/balletje.
De 3e prijs een balletje.
Deze prijzen waren beschikbaar voor beide voor beide teams.

Totaal uitslag aantal punten over deze 2 uitwisselingen,
1e Golfclub De Koggen 506/ 543 totaal 1049 punten.
2e De Noord Hollandse Golfclub 505/ 502 totaal 1007 punten.

Wij willen graag de Baan en Brasserie in het zonnetje zetten, de Baan voor sponsering van de golfkarren en gebruik van de Driving Range. De brasserie voor de ontvangst en het goed verzorgde buffet. Al onze gasten kregen een voucher en een balletje mee naar huis .